Σάββατο

Ερντογανικού τύπου τακτικές για την καταστολή του Εθνικισμού στο Ελλαδιστάν



Η σημερινή είδηση ότι ο αναπληρωτής Εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής άσκησε έφεση επειδή θεώρησε…χαμηλές τις ποινές σε ήδη καταδικασμένους βουλευτές για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγυπτίου αλιεργάτη, έρχεται «πακέτο» με την έτερη είδηση της έγκυρης «Εστίας» περί των προβληματισμών της Κυβέρνησης για αφαίρεση του δικαιώματος εκλέγειν  και εκλέγεσθαι «για σοβαρά κακουργήματα».

Όποιος μετά ταύτα έχει την αφέλεια ακόμα και σήμερα να θεωρεί ότι υφίσταται «ανεξαρτησία» μεταξύ νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας στην Ελλάδα, μάλλον πρέπει να πέσει σε βαριά φαρμακευτική αγωγή. Οι εξουσίες στην Ελλάδα, την τελευταία μετασοβιετική «δημοκρατία», όχι μόνο δεν είναι ανεξάρτητες, αλλά συνεργάζονται αγαστά όταν πρόκειται να περιχαρακώσουν και να εξαφανίσουν τον κοινό εχθρό, που δεν είναι άλλος από εκείνον που πραγματικά τους απειλεί ιδεολογικά, δηλαδή τον εθνικισμό.

Σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσής τους, βρίσκουν συμμάχους όλους όσους προσπαθούν να «διακριθούν» στο κυνήγι μαγισσών που έχουν μεθοδεύσει, έστω και αν κινούνται στα όρια της νομιμότητας, παραβαίνοντας συχνά κάθε έννοια δικαίου. Ποιον έχουν να φοβηθούν άλλωστε; Τα κανάλια που τα έχουν εξαγοράσει ή έναν κοιμισμένο λαό που η μόνη του «επανάσταση» είναι να βγάλει την μυτούλα έξω από τη μάσκα που του φόρεσαν;

Δεν πρόκειται να μπω σε καμία νομική ανάλυση του κατά πόσο όλα όσα αναφέρει η ειδησεογραφία, ειδικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης περί απαγόρευσης του εκλέγεσθαι, είναι σύννομα ή όχι. Άλλωστε στην Ελλάδα δεν έχει καμία απολύτως σημασία ο νόμος, παρά μόνο όσοι τον ερμηνεύουν και σε τι  ιδεολογική θέση βρίσκονται σε σχέση με την Κυβέρνηση.

Αυτό που είναι εντελώς εξοργιστικό, είναι που όλοι αυτοί οι φελλοί που κόπτονται περί δημοκρατίας, χλευάζουν τον ..Ερντογάν, αποκαλώντας τον..δικτάτορα και σουλτάνο. Γιατί εκείνος κάνει ακριβώς τα ίδια, χωρίς να αναπέμπει ύμνους στην δημοκρατία. Ελέγχει πλήρως το δικαστικό σύστημα και τα ΜΜΕ, φυλακίζει και καταδιώκει τους πολιτικούς του αντιπάλους, πτωχεύει τον λαό του πλουτίζοντας τον εαυτό του και τους φίλους του. Αλλά με μια σημαντική διαφορά: Κρατάει αδιαπραγμάτευτη την εθνική του υπερηφάνεια. Εσείς, ποια «δημοκρατία» προτιμάτε;

Ιωάννης Ζωγράφος

Δικηγόρος

Μέλος συντονιστικού Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: